Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumo galimybės

2009-07-30
Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumo galimybės

Straipsnyje nagrinėjama Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konku­rencingumo Europos Sąjungoje (ES) prielaidos ir pajėgumas įveikti ES rinkos jėgų konkurenciją, akcentuota valstybės vaidmens svarba plėtojant konkurencingą Lietuvos maisto ir gėrimų pramonę. Pagal, pirminius ir antrinius duomenis atliktas Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės įmonių konkurencingumo tyrimas, kuris atskleidė, kad išnaudojamos ne visos verslo aplinkos teikiamos galimybės.

Reikšminiai žodžiai: konjkurencingumas. konkurencingumo veiksniai, konkurencinis pranašumas, maisto pramonė.

Stalgienė A. Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumo galimybės / Possibilities of competitiveness in Lithuanian food industry // Dirvožemio stabilumo užtikrinimas ekologiškai ir socialiai jautriose regionuose = Soil stability in ecologically and socially vulnerable regions / Lietuvos žemdirbystės institutas. Akademija, 2009, p. 146-152, ISBN 978-9955-650-34-8.