home   structure    disabled Versija neįgaliesiems  
         
   
Lietuvos socialinių mokslų centro Ekonomikos ir kaimo vystymo institutas
 
  LT  EN                  El. paštas: laei@laei.lt  
 
 
 
Mokslo publikacijos
2009-07-30

Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumo galimybės

Straipsnyje nagrinėjama Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konku­rencingumo Europos Sąjungoje (ES) prielaidos ir pajėgumas įveikti ES rinkos jėgų konkurenciją, akcentuota valstybės vaidmens svarba plėtojant konkurencingą Lietuvos maisto ir gėrimų pramonę. Pagal, pirminius ir antrinius duomenis atliktas Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės įmonių konkurencingumo tyrimas, kuris atskleidė, kad išnaudojamos ne visos verslo aplinkos teikiamos galimybės.

 

Reikšminiai žodžiai: konjkurencingumas. konkurencingumo veiksniai, konkurencinis pranašumas, maisto pramonė.

 

Stalgienė A. Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumo galimybės / Possibilities of competitiveness in Lithuanian food industry // Dirvožemio stabilumo užtikrinimas ekologiškai ir socialiai jautriose regionuose = Soil stability in ecologically and socially vulnerable regions / Lietuvos žemdirbystės institutas. Akademija, 2009, p. 146-152, ISBN 978-9955-650-34-8.

 

Skenuotas straipsnis.pdf Skenuotas straipsnis.pdf  (440 KB)  download
Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumo galimybės



derlius_2020.jpg
Baneris-8.jpg
Virselis_2019_raudona_lt.png
B_34658va3p.jpg
9B08E3R.jpg
c9l3L9fBmR.jpg
zedine1.jpg
                 
LAEI  |  A. Vivulskio g. 4A-13, 03220 Vilnius  |  Tel. (8 5) 2614525  |  Faks. (8 5) 2614524  |  El. paštas laei@laei.lt  |  Įm. kodas 111952970  |  PVM mokėtojo kodas LT119529716
Valstybės biudžetinė įstaiga. Duomenys kaupiami ir saugomi juridinių asmenų registre, kodas 111952970
  Pagaminta Xserv.lt