home   structure    disabled Versija neįgaliesiems  
         
   
Lietuvos socialinių mokslų centro Ekonomikos ir kaimo vystymo institutas
 
  LT  EN                  El. paštas: laei@laei.lt  
 
 
 
Mokslo publikacijos
2009-04-06

Klasterizacija – prielaida didinti Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumą?

Straipsnyje nagrinėjamas Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės pajėgumas įveikti konkurencinį ES rinkos jėgų spaudimą nuolat kintančios aplinkos sąlygomis, įvertintos konkurencinių sektoriaus pranašumų plėtojimo galimybės, galimybė didinti sektoriaus konkurencingumą klasterizacijos pagalba, akcentuota valstybės vaidmens svarba plėtojant konkurencingą Lietuvos maisto ir gėrimų pramonę.

Raktiniai žodžiai: konkurencingumas, konkurencingumo veiksniai, konkurencinis pranašumas, klasteriai, mokslo technologinės platformos.

Aldona Stalgienė, Jolanta Paunksnienė. Klasterizacija – prielaida didinti Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumą? // Vadybos mokslas ir studijos – kaimo verslų ir jų infrastruktūros plėtrai = Management theory and studies for rural business and infrastructure development / Lietuvos žemės ūkio universitetas. Ekonomikos ir vadybos fakultetas. Akademija, 2009, nr. 16 (1), 106-114 p., ISSN 1822-6760 (EBSCO, Business source complete, Central & Eastern European Academic Source).

 

Straipsnis.pdf Straipsnis.pdf  (234 KB)  download
Klasterizacija – prielaida didinti Lietuvos maisto ir gėrimų pramonės konkurencingumą?



derlius_2020.jpg
Baneris-8.jpg
Virselis_2019_raudona_lt.png
B_34658va3p.jpg
9B08E3R.jpg
c9l3L9fBmR.jpg
zedine1.jpg
                 
LAEI  |  A. Vivulskio g. 4A-13, 03220 Vilnius  |  Tel. (8 5) 2614525  |  Faks. (8 5) 2614524  |  El. paštas laei@laei.lt  |  Įm. kodas 111952970  |  PVM mokėtojo kodas LT119529716
Valstybės biudžetinė įstaiga. Duomenys kaupiami ir saugomi juridinių asmenų registre, kodas 111952970
  Pagaminta Xserv.lt